07 آبان 1393 - 14:15 شناسه خبر: 877 نسخه چاپی

دبیر اتاق بازرگانی ایران:

70 درصد اقتصاد ایران دولتی است

70 درصد اقتصاد ایران دولتی است دبیر اتاق بازرگانی ایران:
 دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در حال حاضر اقتصاد ایران 70 درصد دولتی است و طبق سیاست‌هایی که دولت جدید پیش گرفته ...

 دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در حال حاضر اقتصاد ایران 70 درصد دولتی است و طبق سیاست‌هایی که دولت جدید پیش گرفته عزم راسخ این است که به خصوصی سازی و واگذاری پرداخته شود.

به گزارش پایگاه خبری كانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران، حسین نقره‌کار در همایش تجلیل از صادرکنندگان برتر صنایع کوچک با بیان این‌که واقعیت نظام و دولت باید رسیدگی به وظایف حاکمیتی باشد، گفت:‌ اگر هم صد درصد کار به مردم واگذار شود اقتصاد ایران می تواند به جایگاه واقعی خود دست یابد.

وی با بیان این‌که هدف اتاق بازرگانی، صنایع و معادن قرار گرفتن در کنار صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی است، اظهار کرد: در حال حاضر 34 اتاق صنایع و معادن در کشور فعالیت می‌کنند تا بتوانند پا به پای صنایع کوچک گام‌های بزرگی را بردارند.

دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: در حال حاضر کشور با مشکلات فراوانی روبرو است و شاید بتوان اصلی‌ترین مشکل را ورود به بازارهای جهانی عنوان کرد.

نقره‌کار معتقد است: شهرک‌های صنعتی در ابتدا باید در نظر بگیرند که چه کالایی را و به چه منظوری تولید می‌کنند و با توجه به جایگاه خوب ایران می‌توان گفت به زودی ایران در بازار صادراتی حرف‌های زیادی برای گفتن پیدا می کند.

وی گفت: علیرغم این که روسیه کشور بزرگی است تنها 14 همسایه دارد و این درحالی است که ایران دارای 15 همسایه با امکانات بسیار خوب منطقه است.

وی با بیان این‌که ایران می تواند به بازارهای سخت صادراتی نیز وارد شود، گفت: در حال حاضر نیز فرصت‌های صادراتی خوبی را در دنیا داریم و تمام کشورها برای ورود به بازارهای بزرگ دنیا در ابتدا از کشورهای همسایه استفاده کرده‌اند.

در ادامه عزیزی، نماینده واحدهای صنعتی صنایع کوچک گفت: صادرات در بعد کلان، موتور توسعه کشورهاست و جایگاه ویژه‌ای در ارتقای کشورها دارد که منجر به افزایش فروش و کسب مهارت در تولید کالای نهایی می‌شود.

وی با بیان این‌که صادرات پایدار محور توسعه کشور است، گفت: ضعف مدیریتی و تفکر سنتی و بی‌توجهی به بازار یکی از عمده ترین مشکلات صنایع کوچک است.

عزیزی ادامه داد: در صنایع کوچک قبل از هر چیزی باید به این موضوع توجه شود که کالا به چه منظور و با چه هدفی تولید می‌شود.

نماینده واحدهای صنعتی صنایع کوچک یکی دیگر از مشکلات صنایع کوچک را کمبود نقدینگی و سرمایه عنوان و اظهار کرد: شاید این مساله در کوتاه مدت با حمایت های دولت برطرف شود. اما برای حل بلند مدت این مشکل باید بهره وری صنایع کوچک ارتقا پیدا کند.

وی با بیان این‌که یکی دیگر از مشکلات صنایع کوچک پایین بودن سود است، اظهار کرد: اگر به بازارهای کوچک بیشتر توجه شود به دلیل حاشیه سودی که ایجاد می کند بسیاری از مشکلات را برطرف می‌سازد.

عزیزی با بیان این‌که نبود ثبات در قوانین صادرات و واردات یکی دیگر از مشکلات صنایع کوچک است، گفت:‌ اگر این مشکلات برطرف نشود صنایع کوچک جایگاه خود را از دست می‌دهند.

نماینده واحدهای صنعتی صنایع کوچک گفت: عدم تناسب نرخ ارز با تورم، تعرفه تجاری بالا که صنایع کوچک را به خام فروشی وادار کرده است، اسناد اعتباری بانک، گمرک، حمل و نقل، بیمه، مالیات، تحریم‌ها، عدم تطابق استانداردها با بازارهای هدف، عدم شناخت مناسب و برنامه ریزی مناسب برای بازارهای صادراتی از دیگر مشکلات صنایع کوچک است.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم در صنایع کوچک موفق باشیم در درجه اول باید نسبت به صادرات متعهد شویم و برنامه ریزی دقیقی را در این راستا داشته باشیم.

عزیزی گفت: پیشنهاد من این است که بانک اطلاعاتی جامع صنایع کوچک ایجاد شود چراکه انجام طرح پایش سلامت صنایع کوچک و ایجاد کسب و کار در این راستا می تواند موثر باشد.

 

منبع: ایسنا